mandag den 4. april 2016

Tallerkensmækker fra frø til blomst



Disse skønne blomster har den fordel at de ikke kun er smukke at kigge på, men de kan også spises. Så brug dem til at pynte en salat op med. De har en blid smag af karse og passer derfor godt i det saltet køkken.

Jeg starter min forspiring ca. den 1. uge i april, for så er de klar til udplantning 3-4 uger senere.
  1. Kom frønene i vand i 1-3 dage for at hjælpe forspiringen.
  2. Kom prikkejord i en forspiringskasse eller brug en toiletrulle, hvorefter hvert frø kommes i hver deres egen lille kasse eller toiletrulle. Kom jord ovenpå og vand dem let. Jeg vander dem med en forstøver, så jorden ikke bliver ødelagt af en vandstråle.
  3. Lad de små frø spire i det lille minidrivhus i ca. 3-4 uger. Jorden må ikke tørre ud.
  4. Når de er færdig med at spire og har dannet et fint rodnet, planter jeg dem ud i en potte, hvor de vokser videre og senere begynder at blomstre.



Punkt 1.
Punkt 2.

Punkt 3.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar