mandag den 18. april 2016

Ærteblomster

Ærteblomster (1 årig Lathyrus)

Disse ærteblomster blomster kun et år, hvorefter de visner og du skal starte forfra året efter. Men det er det hele værd, da de årlige ærteblomster udover at se smukke ud også har en fantastisk dejlig duft.


Jeg starter min forspiring ca. den 1. eller 2. uge i marts, for så er de klar til udplantning til april.
  1. Kom ærteblomsterne i vand i 1-3 dage for at hjælpe forspiringen. 
  2. Kom prikkejord i en forspiringskasse eller brug en toiletrulle, hvorefter hver frø kommes i hver deres egen lille kasse eller toiletrulle. Kom jord ovenpå og vand dem let. Jeg vander dem med en forstøver, så jorden ikke bliver ødelagt af en vandståle.
  3. Lad de små frø spire i det lille minidrivhus i ca. 3-4 uger. Jorden må ikke tørre ud.
  4. Når de små spire er spiret godt frem og de er blevet ca 13 cm lange og der er kommet ca. 2-3 store blade på, så er de klar til at blive nippet.
  5. Nu nippes topskudet af ærtespiren for på den måde at gøre rodsystemet stærker. SMID IKKE DISSE TOPSKUD UD.
  6. Kom de topskud du lige har nippet af i fugtigt jord, da de hurtigt vil slå rodder og herved får du dobbelt op på ærteblomsterplanter. Prik gerne et lille hul med en landstik i jorden, da det er lettere at få den lille spire ned i jordet. Pres jord omkring spiren, så den står godt fast. Kom en pose over, så de får et lille drivhus, hvis du ikke planter dem i en forspiringskasse.
  7. Disse ærteskud vil tage 1-2 uger før de har lavet et rodnet, hvorefter de er klar til at blive plantet ud.
  8. Ærteblomster skal have noget af gro op ad, så brug noget net, espalie etc, så de kan gro op af det. Plant dem efter pakkens anvisning.
  9. Ærteblomster har bedst af at stå et nyt sted hvert år, da de ellers vil gøre jorden "træt" og dermed ikke blomstre optimalt.
Husk jo flere blomster du plukker, jo flere blomster kommer der. Disse blomster er fantastiske til at have i vand inden for.

Hvis du ikke plukker af blomsterne, så vil de sætte frø og holde op med at blomstre.

Punkt 1.

Punkt 2.

Punkt 3.

Punkt 4. Klar til at blive nippet
Punkt 5. De topskud der er nippet af

Når topskuddene er blevet nippet af
Punkt 6. De afnippet topskud i jord

Ingen kommentarer:

Send en kommentar