mandag den 11. januar 2016

Spisebord til billige penge


Det du skal behandle pladen med
Det færdig resultatDu skal bruge:
 • 1 plade af fyrtræ eller et andet træ fra et byggemarkede (den jeg købte er B:80cm, L:194cm, T:2cm.)
 • 2 bukkeben evt. fra IKEA eller HAY
 • Sandpapir korn 150 eller 180
 • Ludbehandling til gulv -lud gør at træet ikke bliver gult med tiden, hvilket træ gør når det får lys. Man kan også købe lud specifikt til bordplader, men det koster ca det samme og det til gulv er mere slidstærkt.
 • Sæbespåner - som gør bordet lidt lyst og mætter træet, så det er nemmere at holde og pletter ikke trænger ned i træet.
 • Skruer
 • Klud
 • Svamp
 • Pensel
Sådan gør du:
 1. Slib bordpladen med sandpapir, så du sliber alle splinter af og gør pladen mere modtaglig for lud. Husk at slibe alle kanterne også, så man ikke river sine strømpebukser på dem.
 2. Tør pladen af med en opvredet klud.
 3. Ryst ludbehandlingen rigtig godt, så alt luden kommer med og ikke bare ligger i bunden. Start med den side der skal være nedad og når det er tørt gives den anden side. Jeg gav den side der skulle være opad 2 gange, hvor det fik lov at tørre mellem hver behandling. Man kan vælge at tørre pladen over, men jeg ville gerne have den lyse farve som den fik med det samme.
 4. Rør sæbespåner op med lidt vand og pisk det godt til det er opløst og tykt. Smør det på bordpladen med en køkkensvamp. Her skal der bruges lidt knofedt, da der sikkert er en masse klumper som skal smøres ind i træet. Når det er tørret ind, gentages det igen.
 5. Så er pladen klar til at monterer på bukkebene.
 6. Skru pladen fast på bukkene i den afstand du synes passer til de stole der skal gå til bordet. Ønskes bordet lidt højre, kan man komme en træliste mellem bord og bukke.
 7. Fremover tørres bordet af med en klud opvredet i vand og der kan efterbehandles med sæbespåner efter behov. Ved at efterbehandle med sæbespåner, holder man træet mættet og det gør pletter og skidt nemmere at fjerne.
Pris for bordet helt færdigt er ca. 600 kr.

Bordplade 80cm bred x 196 cm lang x 2.7 cm tyk 340 kr på tilbud ellers ca. 500 kr i Bauhaus
Ludbehandling til gulv. 160kr
To bukke fra Ikea 50 kr pr stk.
Sæbespåner 15 kr i supermarked
Jeg havde pensel, klud og svamp

Ingen kommentarer:

Send en kommentar